fenomen_logo   face_fenomen   youtube_fenomen   twitter fenomen   gplus fenomen
samo je jedan fenomen_band, Varazdin

Renato Katalenić (Renchy), glavni vokal i udaraljke, Fenomen band

Renato Katalenic, bend za svadbe Fenomen band

O meni..

Rođen sam u Drenovcu, jednom malom mjestu pokraj Varaždinskih Toplica. Osim što se bavim glazbom, radim u jednom trgovačkom društvu. U slobodno vrijeme volim pogledati dobar film ili pročitati dobru knjigu. Još bi samo naveo da uživam u društvu svojih prijatelja.

Glazba i ja..

Moj prvi kontakt sa glazbom i instrumentima dogodio se u šestoj godini. Pošto je moj stariji brat u to vrijeme imao bend, uvijek bi bilo nekakvih instrumenata po kući. Naravno, kao dječak zainteresirano bih promatrao i pokušavao spojiti nekoliko tonova. Nakon nekoliko godina shvatio sam da je glazba nešto savršeno, i od tada sam stalno u tome. Nadam se da će i tako ostati.

U bandu sviram..

Moji instrumenti zovu se: Conge i Bongosi;
Conga je jedan od najstarijih instrumenata. Afričkog je podrijetla, izrađen od drveta, metalnih obruča i kože. U zadnje vrijeme conga se dosta koristi u zabavnoj, kao i pop- rock i ostalim glazbenim stilovima.
Bongos je instrument koje čine dva mala bubnja spojena jedan uz drugoga. Različite su veličine: veći se zove hembra, a mali se zove macho. Oni su također izrađeni od drva, metala i kože. Njihova povijest može biti smiještena uz kubansku glazbu. Bongosi se danas koriste u puno glazbenih stilova.

Konga Meinl Headliner 11 i 12                                       Bongos Meinl
instrumenti_renato

Kontaktiraj me na..

face_renato     telefon_renato